Android به زبان ساده سیستم عاملی است برای دستگاه های موبایل و گوشی های هوشمند که توسط بیش از 30 کمپانی سرشناس پشتیبانی می شود. آندروید اوپن سورس است و توسعه دهندگان می توانند با به کارگیری Android SDK برنامه های مختلفی برای این سیستم عامل بنویسند. به راستی آندروید بستری را فراهم می کند لغایت برنامه نویسان بتوانند هرچه سریعتر و بهتر برنامه هایی بسازند که از تمام ویژگی های یک گوشی هوشمند بهره‌گیری کند. آندروید به معنای واقعی “ باز” (Open) است، یعنی برنامه نویس می تواند از تمام نیرو یک تلفن به اتفاق استفاده کند. آندروید امکان استفاده از توابع داخلی گوشی موبایل همچون شماره گیری، ارسال کردن SMS یا استفاده از دوربین گوشی را به برنامه نویسان می دهد الی بتوانند اپلیکیشن های کاربردی برای کاربران بسازند.


تمام برنامه ها برای آندروید یکی اند. آندروید فرقی میان یک برنامه third-party و توابع هسته سیستم عامل در اجرا نمی گذارد و هر دو می توانند دسترسی مساوی به قابلیت های گوشی داشته باشند. گوشی هایی که سیستم عامل آندروید را خواهند داشت به کاربرشان فرمان می دهند تا از تمام قابلیت های یک گوشی هوشمند بهره ببرند. کاربران این گوشی ها به معنای واقعی می توانند دستگاه خویش را بر بنیاد سلیقه ی خویش تغییر دهند و محیط سیستم عامل گوشی خود را سفارشی و شخصی سازی کنند. حتی کاربران می توانند برای گوشی تعیین کنند که عکس هایشان با چه برنامه ای مفتوح شود.


ویژگی ها و خصوصیات آندروید


1. آندروید تمامی تکنولوژی های اتصال (Connectivity) دربرگیرنده GSM/EDGE, CDMA, EV-DO, UMTS, Bluetooth و Wi-Fi را پشتیبانی می کند.
2. آندروید از فرمت های گوناگون فایل های مالتی مدیا مثل MPEG-4, H.264, MP3, AAC, AMR, JPEG, PNG, GIF پشتیبانی می کند.
3. SMS , MMS و XMPP فرم هایی هستند که آندروید برای ارسال پیغام های متنی یا همان SMS از آن ها پشتیبانی می کند.
4. مرورگر موجود در آندروید بر بنیاد فریم ورک اوپن سورس WebKit گسترش یافته است.
5. SQLite نرم افزاریست که برای ذخیره دیتا ها و مدیریت بانک های اطلاعاتی سخیف در آندروید در نظر گرفته شده است.
6. ماشین مجازی جاوا (Java Virtual Machine) در آندروید به چهره پیش فرض جاسازی شده است. تمام برنامه های آندروید باید به زبان جاوا نوشته شوند. البته این نسخه از JVM برای دستگاه های موبایل بهینه شده است.

از جمله نرم افزارهای محبوب اندروید میتوان به نرم افزار ام ایکس پلیر اندروید اشاره کرد که برای پخش انواع فیلم با فرمت های مختلف کاربرد دارد.


7. ابزارهای مختلف آندروید برای توسعه دهندگان به راحتی در دسترس است و توسط کمپانی گوگل پشتیبانی می شوند. این ابزارها دربرگیرنده کتابخانه ها، خطایاب، شبیه ساز گوشی و یکم پلاگین برای اکلیپس است.
8. آندروید از دشوار افزارهای گوناگون همچون GPS و دوربین های گوناگون پشتیبانی می کند.
9. تصاویر و فایل های گرافیکی بوسیله OpenGL پردازش می شوند که کیفیت بالاتری خواهند داشت.
توسعه برنامه های کاربردی در آندروید سریع ، راحت و لذت تقسیم است
گوگل دسترسی آسان به ابزارهای مفید و کتابخانه های بسیاری را برای توسعه و تولید برنامه های کاربردی مبتنی بر آندروید فراهم کرده است، که برنامه نویسان می توانند با استفاده از آن ها هرچه سریع تر و آسان تر برای آندروید برنامه تولید کنند. این ابزارها شامل خطایاب، شبیه ساز گوشی، کتابخانه ها، اسناد، کدهای نمونه و یک پلاگین برای اکلیپس است. برنامه نویسی برای آندروید به زبان جاوا انجام می گیرد. توابع خود آندروید نیز با استفاده از جاوا پیاده سازی شده اند. آندروید تنها قادر است کدهای مدیریت شده (Managed Codes) را اجرا کنید و توانا به اجرای کدهای Native نخواهد بود.


آندروید سیستم عاملی بر اساس لینوکس


این سیستم عامل بر اساس هسته سیستم عامل لینوکس توسعه یافته است. به راستی مدیریت و بهینه سازی حافظه، وابستگی با سخت انگیزه ها و سرویس های سیستم، امنیت، مدیریت پردازش ها و مدیریت منابع دستگاه موبایل را هسته لینوکس اتمام می دهد و آندروید فقط لایه ایست که ارتباط میان کاربر و سیستم عامل را برپا می کند. این لایه نرم افزاری بوسیله جاوا پیاده سازی شده است و به همین انگیزه توانا به اجرای کدهای Native نخواهد بود. آندروید همانند لینوکس اوپن سورس خواهد بود و گسترش دهندگان بیشماری بر روی آن پیشه می کنند. برای مطالعه مطالب بیشتر درباره سیستم عامل اندروید به وبلاگ معرفی نرم افزار های Android مراجعه کنید.

منبع www.ictic.ir